قد قد

وبلاگی که می توانید همیشه در آن بمانید

قد قد

وبلاگی که می توانید همیشه در آن بمانید

اصول اولیه ی شیرینی پزی

در پختن کیک و شیرینی، مهم ترین عاملی که به ما کمک می کند تا کیک یا شیرینی را خوب و مناسب درست کنیم، اندازه گیری دقیق است. در این قسمت سعی می کنم مهم ترین وسایل اندازه گیری در شیرینی پزی و آشپزی را م برده و توضیح مختصری در مورد آن ها بدهم.

بزرگ ترین وسیله ی اندازه گیری پیمانه است. که به آن یک فنجان یا یک کاپ (cup) هم گفته می شود. این مقدار درست برابر است با 125 گرم آب.
اگر بخواهید برای شیرینی پزی پیمانه تهیه کنید، با اندازه های مختلفی آشنا می شوید که شامل یک دوم (نصف) پیمانه، یک سوم (ثلث) پیمانه و یک چهارم (ربع) پیمانه می باشند که هر کدام مورد استفاده های خاصی را دارا می باشند.

و اما در مورد قاشق. بزرگ ترین قاشق اندازه گیری، قاشق سوپ خوری نام دارد. بعد از آن، قاشق مربا خوری یا چای خوری که نصف قاشق سوپخوری است. قاشق بعدی یک دوم قاشق چایخوری بوده و قاشق چهارم، یک چهارم (ریع) قاشق چایخوری است. و نیز قاشق آخری که اندازه ی آن یک هشتم قاشق چایخوری می باشد.

قاشق های کوچک، معمولاً برای اندازه گیری اسانس های میوه، وانیل و یا رنگ های خوراکی می باشند.

جدول تناوبی

در سال 1869 دمیتری مندلیف (1907_1834) نمونه ی جدول تناوبی خود را که مبنای تمام نمونه های امروزی می باشد منتشر کرد. جدول تناوبی نمایشی نموداری از تمام عناصر شناخته شده با یک ترکیب خاص می باد. می توان تنها با نگاه کردن به جای هر عنصر نسبت به عناصر دیگر در جدول به اطلاعات مهمی دست یافت.

مندلیف عناصر را در جدول تناوبی به ترتیب افزایش جرم اتمی نسبی قرار داد. وی عناصر را در سطرهای افقی (دوره) قرار داد تا عناصری که خواص مشابه داشتند در ستون های عمودی (گروه) ظاهر شوند. او برای این که مطمئن شود عناصر با خواص یکسان در یک گروه قرار گرفته اند، مجبور بود برخی خانه های جدول را خالی بگذارد. اما این جدول باز هم به این خاطر که دانشمندان را قادر به پیش بینی خواص عناصر جا افتاده می ساخت منبع اطلاعاتی مناسبی بود. بعدها ثابت شد که فرض های مندلیف درباره ی خواص عناصر جا افتاده به طرز شگفت انگیزی دقیق بوده اند.

برای مشاهده تصویر جدول مندلیف کلیک کنید:

منبع: کتاب "بررسی جدیدترین جدول تناوبی عناصر (مندلیف)"

نویسنده: جرارد چشر

برگردان: میثم هدایت 

 

لینک مستقیم جدول تناوبی با عکس مواد-کلیک کنید

سوپ قارچ

مواد لازم برای تهیه سوپ قارچ (برای ۴ تا ۶ نفر): 

قارچ: نیم کیلو 

آبٍ گوشت: پنج تا شش لیوان 

جعفری: ۱۰۰ گرم 

آرد برنج: سه قاشق غذاخوری 

نمک و فلفل و آبلیمو: به مقدار کافی 

فلفل سبز دلمه ای: یک عدد 

 

طرز تهیه: 

نخست قارچ را تمیز می شوییم و ریز خرد می کنیم. فلفل سبز را می شوییم، مواد درون آن را در می آوریم و ریز خرد می کنیم. سپس با سه قاشق غذاخوری روغن مایع، قارچ و فلفل را تفت می دهیم و روی آن مقداری نمک و ادویه تند می پاشیم و مواد را خوب به هم می زنیم و سپس مواد آماده شده را در کناری می گذاریم.  

حال در ظرفی دیگر، یک قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم، آن را آب می کنیم. آرد برنج را در آن می ریزیم و به هم می زنیم تا آرد برنج گلوله نشود. پس از آن که دو یا سه جوش خورد، قارچ و فلفل سرخ شده را درون سوپ می ریزیم تا با قارچ هم کمی بجوشد. اگر نمک و چاشنی غذا کم بود، مقداری نمک و آبلیمو می افزاییم سپس حرارت سوپ را خیلی کم می کنیم تا جا بیافتد. ده دقیقه قبل از آماده شدن سوپ، جعفری خرد شده را به آن می افزاییم. سپس سوپ را درون ظرف مناسب می ریزیم و سرو می کنیم. 

 

منبع: کتاب «آشپزی و شیرینی پزی گل آرا» 

نویسنده: مینو تهمتن زاده

سحر خیزی و سلامت

محققان فرانسوی اعلام کرده اند که سحر خیزی مانع بروز بسیاری از بیماری های مغزی مانند سکته و لخته شدن خون در عروق مغزی می شود و بیدار شدن در ساعات اولیه صبح و سپس نرمش کردن نه تنها در سلامت جسم، بلکه بر سلامت روح هم تاثیر گذار است و باعث کاهش استرس در طول روز می شود. 

منبع: مجله موفقیت، شماره ۱۶۹

ارتباط دو طرفه است

اولین قدم برای داشتن ارتباطی موثر، این است که بدانیم ارتباط دو طرفه است.  

همان طور که حرکات، سخنان و ظاهر شما پیام هایی را به دیگران القا می کنند، شما نیز باید در صدد دریافت پیام از دیگران بر آمده و به آن توجه کنید. اگر عادت دارید که فقط گیرنده باشید و جز به خودتان به کس دیگری توجه نکنید، تنها خواهید ماند. 

حرف های اطرافیانتان را بشنوید، به حرکات و ظاهر آن ها توجه کنید، پیام هایشان را دریافت کرده و سعی کنید آن ها را بشناسید.

فکر دیگران را بخوانید/سرنخ های آوایی١

در مجموعه پست های ”فکر دیگران را بخوانید“ که از کتابی با همین نام نوشته می شوند، یاد می گیریم که چگونه از چهار کد ارتباطی برای خواندن فکر دیگران استفاده کنیم.  

١-صدای جذاب با تن بم، پر طنین و پر حرارت 

صدایی که تن درستی دارد خود گویای همه چیز است. صدای گیرا در مردان و زنان بم تر است. این صدا بازگو کننده ی مهارت و امنیت عاطفی فرد است.  

یک صدای با نشاط، به خاطر هیجان و سرزنده بودنش علاقه ی فرد را به شما حفظ می کند. این صدا همچنین زیر و بمی و بلندب مختلفی دارد و همچنین محکم و پر طنین است. این صدا عشق، عصبانیت، شادی، مهربانی، ناراحتی، ترس و شک را به خوبی انتقال می دهد. این صدایی است که گوش مردم را تیز می کند و به آن گوش می دهند. این صدا محکم است و پیام را به راحتی انتقال می دهد. 

این تن صدا، شما را مثل آهنربا جذب می کند؛ تن صدایی که می گوید من اعتماد به نفس دارم باعث مطمئن کردن دیگران می شود و حس اعتماد را انتقال می دهد. افرادی که چنین صدایی دارند معتبرتر، باهوش تر و قابل اعتمادتر هستند. آنها کنترل زندگی را در دست خود دارند. صدای آنها نادیده گرفته نمی شود و نمی لرزد. افراد محکم و استوار از چنین صداهایی برخوردار هستند و با ذهن و قلب خود سخن می گویند. این فاراد صریح هستند و صداقت دارند. 

وقتی شما چنین صدایی دارید دیگران را جذب می کنید که البته آن ها نزد شما شاد تر و خوشبین تر هستند. 

 

منبع: کتاب ”چگونه می توانید فکر دیگران را بخوانید“ 

نویسنده: دکتر لیلین گلس
مترجم: لعیا موسایی

بلندترین آبشار دنیا

شاید ما به دفعات نام این آبشار زیبا و حیرت انگیز را شنیده باشیم، اما قطعاً عده ی زیادی از ما اطلاعاتی راجع به آن نداریم. به همین دلیل، قصد دارم مطلب کوتاهی را که منبع آن کتاب ”٦٠٠ پرسش و پاسخ“ است، به منظور اطلاعات بیشتر در وبلاگ قرار دهم. با هم می خوانیم: 

 

بلندترین آبشار دنیا در ونزوئلا در آمریکای جنوبی قرار دارد و به نام آبشار آنجل مشهور است. این آبشار با عظمت ٩٧٧ متری به پایین رودخانه کارراو می ریزد. مردم ونزوئلا حتی تا دهه ی ١٩٣٠ چیزی درباره آبشار آنجل یا محیط کشور خود نمی دانستند، چون صخره های تند و سراشیب سفر زمینی را به این منطقه ناممکن ساخته بود. تا این که هواپیماها به منطقه راه یافتند و آبشار را کشف کردند. 

نام آبشار از نام ”جیمز آنجل“، ماجراجو و سیاح آمریکایی، گرفته شده است که در سال ١٩٣٥ در نزدیکی آن هواپیمایش سقوط کرد.