قد قد

وبلاگی که می توانید همیشه در آن بمانید

قد قد

وبلاگی که می توانید همیشه در آن بمانید

درباره ی کُلاژ

کُلاژ یک روش تصویرسازی است که در آن اشیاء یا اشکال مختلف بر روی سطحی که پایه نامیده می شود، چسبانده می شوند. واژه ی کلاژ [collage] از واژه ی فرانسوی coller گرفته شده است که به معنی چسباندن است. اگر در تصویرسازی با روش کلاژ از اشیای گوناگون استفاده کنید یک تجربه هنری هیجان انگیز خواهد بود.

مواد به کار رفته در این کلاژها گران نیستند و احتمال دارد شما بسیاری از آن ها را در خانه داشته باشید؛ از قبیل خرده ریزهای اجسام و قطعه هایی که در گنجه و کشو کمدها از نظر دور مانده اند.

اگر علاقه مند شدید کلاژ سازی کنید، لازم است که از این به بعد خرده ریز اشیاء و اجسام گوناگون نظیر پارچه، مجله و روزنامه کهنه،دکمه، خرده ریزهای چوب را دسته بندی کرده و برای مصرف نگهداری کنید.

منبع: کتاب ”کلاژ”

نویسنده: هیلری دِوُنشیر

مترجم: عادل ارشقی

People

people are like stained glass windows:

They sparkle and shine when the sun is out,

          But when the darkness sets in their true beauty is revealed only if

                   There is a light within.

                             Elizabeth Kubler-Ross  

Translation:

انسان ها مانند شیشه های رنگی پنجره هستند:

زمانی که خورشید طلوع می کند می درخشند و برق می زنند؛

اما زمانی که شب، تاریکی خود را بر آنان می گستراند،

تنها زمانی که چراغی در برابرشان باشد،

زیبایی حقیقی آنان آشکار خواهد شد.

الیزابت کوبلر رز

طرز تهیه دونات

با توجه به اصولی که در پست ” اصول اولیه ی شیرینی پزی“ گفته شد، اندازه گیری ها را در مواد لازم برای تهیه ی دونات انجام داده و  شیرینی را تهیه نمایید. با تشکر. 

مواد لازم:  

آرد الک شده: ٤/١ ٣ پیمانه (بخوانید: سه و یک چهارم پیمانه)
بیکینگ پودر (
B.P
): ٢ قاشق مربا خوری
جوز هندی: ٤/١ قاشق مربا خوری
نمک: ٤/١ قاشق مربا خوری
تخم مرغ: ٢ عدد
شکر: ٣/٢ پیمانه (بخوانید: دو سوم پیمانه)
وانیل: به اندازه ی نوک قاشق مربا خوری
کره یا روغن جامد آب شده: ٤/١ پیمانه
ماست چکیده: ٣/٢ پیمانه 

روغن برای سرخ کردن: به مقدار کافی  

  

طرز تهیه: 

ابتدا شکر را در ظرفی مناسب ریخته و با روغن یا کره ی آب شده خوب با همزن مخلوط می کنیم. به طوری که دانه های شکر کاملاً در روغن حل شوند. در حالی که مواد را با همزن مخلوط می کنیم، تخم مرغ ها را تک تک و به فاصله ی نیم دقیقه، داخل ظرف انداخته و هم زدن را ادامه می دهیم.
سپس ماست را اضافه کرده و مواد را هم می زنیم. آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و به وسیله ی یک الک، کم کم به مواد اضافه کرده و با قاشق هم می زنیم. در این زمان خمیر سفت شده است. آن را از درون ظرف بیرون آورده و روی سطحی صاف قرار می دهیم و با دست شروع به ورز دادن آن می کنیم تا زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبد.
سپس خمیر آماد را در یک نایلون قرار داده و حدود نیم ساعت تا ٤٥ دقیقه به آن استراحت می دهیم تا به اصطلاح ور بیاید. در هنگام استراحت، دمای اطراف خمیر باید دمای اتاق باشد.

در آخر نیز خمیر را با وردنه یا دست پهن کرده (تا قطر آن در حدود نیم سانتی متر شود) و قالب می زنیم. بهتر است از قالب مخصوص دونات استفاده کنیم. یعنی یک دایره به قر حدود ده سانتی متر. و یک دایره ی کوچک در وسط آن در می آوریم تا به مغز پخت شدن دونات کمک کند.
سپس دونات ها را در سرخ کن، و یا ظرفی که تا ارتفاعی از آن روغن ریخته باشیم، سرخ می کنیم. بهتر است برای تزئین دونات از شکلات ذوب شده استفاده کنیم. به این صورت که شکلات تخته ای را خریداری نموده، تکه هایی از آن را جدا کرده و درون یک ظرف فلزی می گذاریم. ظرف را روی حرارت غیر مستقیم (برای مثال روی بخار سماور) قرار می دهیم تا شکلات کم کم ذوب شود. باید دقت داشته باشیم که هرگز ظرف را روی شعله و یا درون ماکروفر قرار ندهیم.
شکلات ذوب شده را روی دونات ها می ریزیم و روی آن را با پودر قند، اسمارتیس و یا ترافل های رنگی تزئین می کنیم. 

نوش جان!

روش صحیح مسواک زدن

روش صحیح مسواک زدن

١)باید مسواک را به نحوی بر روی دندان ها قرار دهیم که موهای آن با لبه اثه، زاویه ٤٥ درجه تشکیل دهد. در این حالت مسواک را با حفظ زاویه و چند بار عقب و جلو بردن، طوری بر روی دندان ها می کشیم تا نقاط مختلف آن از پلاک های میکروبی پاک شوند.

٢)در سطوح خارجی و داخلی دندان های طرفین فک بالا و پایین، همچنین سطوح خارجی دندان های آسیا مسواک را طوری قرار می دهیم تا موهای آن در ناحیه طوق دندان به زیر لثه بروند. وقتی موهای مسواک را زیر لثه احساس کردیم آن گاه مسواک را در جا و در جهت چپ و راست حرکت سریع و لرزشی می دهیم و پس از تکرار این عمل، چندین مرتبه نیز مسواک را به شکل عمودی قرار می دهیم و در حالی که سعی می کنیم موی مسواک با لبه لثه تماس داشته باشد، چند بار به آن حرکت لرزشی و چند بار حرکت به طرف بالا یعنی از لثه به طرف دندان می دهیم تا قسمت های مختلف دندان از پلاک پاک شوند. 

 

 

٣)برای تمیز کردن سطح جونده دندان ها، مسواک را روی سطوح جونده قرار می دهیم و با حرکات سریع جلو و عقب بردن مسواک این سطح و شیارهای دندانی را کاملاً تمیز می کنیم.

٤)در پایان کار سطح زبان را نیز مسواک می زنیم. این عمل باعث بر طرف نمودن باکتری های موجود در سطح زبان شده و در تازه و خوشبو شدن دهان موثر خواهد بود.

منبع: کتاب ”دندانپزشک خانواده“

تالیف: دکتر مرتضی ایمانی

چگونه صدف های خوراکی غذا می خورند؟

هنگامی که صدفی را در پوسته ی خود می بینید، تعجب می کنید که چگونه چیزی مانند آن توانسته در داخل پوسته قرار بگیرد. چگونه این موجود تنفس می کند، غذا می خورد و یا خودش را حفظ می کند. به هر حال، صدف خوراکی فقط توده ای از مواد زنده نیست بلکه موجود پیچیده ای است که فعالیت های پیچیده ای را انجام می دهد. این موجود اعضای مختلف، خون، سیستم عصبی و بقیه چیزها را دارا می باشد. در اینجا فقط به نحوه ی تغذیه ی این جانور خواهیم پرداخت. 

قبل از هر چیز، صدف چه چیزی می خورد؟ غذای صدف شامل جلبک ها و میکرو ارگانیسم های کوچک می باشد. میکرو ارگانیسم به این معنی است که این جانداران به قدری کوچکند که فقط با میکروسکوپ دیده می شوند. این غذاها توسط آبی که به طور مداوم بر روی صدف جریان دارد، با باز شدن پوسته صدف، وارد بدن او می شوند. غذا از آب گرفته می شود و به وسیله ماده مخاطی که توسط آبشش های صدف ترشح می شوند، به دام می افتد. صدف، غذاهای معینی را انتخاب کرده و دیگر موجودات را که نامناسب بوده و یا بزرگ هستند و یا شکل غیر طبیعی دارند، باز می گرداند. اما نمی دانیم که صدف چگونه قادر است این کار را انجام دهد. 

صدف دارای مجرای تغذیه ای است که از دهان شروع و چهار عضو حسی دارد که از صدف هنگام باز بودن کفه ها، محافظت می کنند. این ها غذا را گرفته و انواع مناسب آن را انتخاب می کنند. صدف یک مری باریک دارد که به داخل معده باز می شود، معده ساختاری بزرگ و کیسه مانند دارد. میله ای به طول یک سانتی متر در داخل شکم کشیده شده که در معده چرخیده و قطعات غذا را در بر گرفته و آن را درون خودشان هضم می کنند. 

البته این فقط یک نظریه در مورد روند تغذیه صدف است. اما می توانید ببینید که صدف غذا می خورد! 

 

منبع: دایره المعارف «به من بگو چرا و چگونه؟» 

نویسنده: آرکادی لئوکوم 

مترجم: سعید درودی

آموزش ساخت جعبه ده وجهی

برای ساختن یک جعبه ی زیبای ده وجهی، کافی است ابتدا یک عدد مقوا بارنگ دلخواه و جنس غیر روغنی تهیه نمایید. سپس با استفاده از الگو، طرح را روی آن انداخته و ببرید. مکان هایی که نقطه چین شده اند را با یک جسم نوک تیز‌ (مثلاْ خودکاری که دیگر نمی نویسد)خط انداخته و تا کنید. سپس مکان های مشخص شده را حتی الامکان با چسب مایع به هم بچسبانید. در آخر نیز به سرِ جعبه، یک روبان به قطر نیم سانت را به صورت پاپیونی گره بزنید. 

جعبه ده وجهی شما آماده است. 

برای دانلود الگو، اینجا کلیک کنید. 

جعبه ده وجهی

پی یر لوتی

این نویسنده بزرگ فرانسوی به سال 1850 در شهر "روشفر" فرانسه و در خانواده ای متوسط الحال چشم بر گیتی گشود.

نام اصلی وی "ژولین ویو" بود که بعدها آن را به "پی یر لوتی" تغییر داد. وی از ابتدا به ادب و هنر علاقه وافری داشت و پس از پایان تحصیلات به دانشگاه راه یافت و مدارج عالیه را نیز با موفقیت به پایان رساند.

"لوتی بعد از فارغ التحصیلی دست به نگارش داستان زد و شروع کارش با موفقیت و شهرت برای وی به همراه بود. اما ورودش به ارتش مدتی در کار وی وقفه افکند و در ارتش نیز با مقام افسری عالی رتبه انجام وظیفه نمود ولیاظ روحی، محیط آن جا را نپسندید و پس از استعفا دوباره شروع به کار نوشتن کرد.

آثار با ارزش وی به زودی او را در مجامع ادبی مطرح ساخت. به طوری که وی در سال 1891به عضویت فرهنگستان فرانسه مفتخر گردید.

او در آثارش همانند نویسندگان چیره دست با تمسک به روانشناسی اجتماعی به پردازش روحیات و رفتارهای انسان ها نگاهی ژرف دارد و نحوه نگارش وی بسیار دلچسب و جذاب می باشد.

او با سیاق مکتب «امپرسیونیسم» به ناهنجاری های روانی و اجتماعی پرداخته و آنها را به خوبی به تصویر می کشد.

از میان آثار برجسته و بارز وی می توان به:

«ماهیگیر بروتونی»،

«پری رویان ناکام»،

«به سوی اصفهان»،

«مادام گریزانتم»،

«کاپیتان روسو»،

«عروسی لوتی»

اشاره نمود.

او در اواخر عمر سفری به شرق من جمله ایران نمود و از این سفر خاطراتی بسیار اندوخت که آن ها را در کتاب «به سوی اصفهان» منتشر نمود.

این ادیب بزرگ در سال 1923 و در سن 73 سالگی چشم از هستی فرو بست.

منبع: کتاب "زندگی دانشمندان جهان"

گردآورنده: محمد مسعود مولیایی