چگونه به سوال های سخت یک مصاحبه شغلی پاسخ دهیم؟
شاید حضور در یک مصاحبه شغلی یکی از سخت ترین تجربیات یک فرد در زندگی اش باشد. مصاحبه ها با هم متفاوتند، اما اغلب سوالاتی که پرسیده می شوند چندان با یکدیگر تفاوت ندارند. شما می توانید با پیش بینی کردن ده سوال سخت مصاحبه های شغلی و آماده کردن پاسخ هایی برای آنها از قبل، در این رقابت کسب امتیاز کنید و به آرامش روحی برسید.
1-در مورد خودتان صحبت کنید:
ممکن است این سوال ساده به نظر بیاید. چطور ممکن است فردی در صحبت کردن راجع به خودش دچار اشتباه شود؟ اما این سوال مبهم و باز، فضا را برای یک صحبت بی پایان باز می کند، بدون این که موضوعات مورد نیاز گفته شود؟ به سوابق دانشگاهی، نکات برجسته ی حرفه ای، و اهداف شغلی آتی خود، از جمله اشتیاقتان در کار کردن در شرکت مورد نظر و ... صحبت کنید. مدت صحبت باید کوتاه و در عرض 2 تا 3 دقیقه باشد.
2-چرا می خواهید اینجا کار کنید:
به طور قطع این سوال موارد پنهانی قابل بحثی دارد، درست مثل بسیاری از سوالات مطرح شده در مصاحبه می توانید توضیح دهید، یکی از دلایلی که می خواهید آنجا کار کنید شرایط بسیار عالی شرکت در پاسخ گویی به نیازهایتان است.
3-ضعف های شما چیست:
صادق باشید و ضعف های خود را توضیح دهید. آیا در منظم بودن مشکل دارید؟ در به خاطر آوردن اسامی مشکل دارید؟ خیلی زود خونسردی خود را از دست می دهید؟ و ... اما اطمینان دهید که می توانید به این ضعف ها غلبه کنید.
4-چرا شغل قبلی خود را ترک کرده اید:
بهتر است نظرات واقعی خود را مطرح نکنید. شاید گفتن این که رئیس قبلی آدم خوبی نبود، جوابی صادقانه باشد اما پاسخی عاقلانه نیست. اهمیتی ندارد که چه دلیلی برای ترک شغل قبلی خود دارید. باید به روی جنبه های مثبت تمرکز کنید. هیچ کس نمی خواهد کسی را استخدام کند که احساسات خشم، نفرت و یا آزردگی را در خود نگاه می دارد و یا دائماً شکایت می کند.
5-چرا ما باید شما را استخدام کنیم:
این لحظه مناسبی است تا به مصاحبه کننده اجازه بدهید بداند چه چیزی شما را از سایر متقاضیان جدا می کند. از اصطلاحات کلی پرهیز کنید، مثل سخت کوش یا دارای انگیزه، مگر این که بتوانید با مثال هایی از دنیای واقعی از آنها حمایت کنید. حال زمان آن است که تمام توانایی هایتان را نشان بدهید.
6-در مورد اتفاقاتی در شغل قبلی خود صحبت کنید و بگویید چگونه آنها را حل و فصل کرده اید:
فکر خوبی است که در مورد زمانی که در شغل قبلی خود اوضاع به هم ریخته را سر و سامان دادید، صحبت کنید. این مورد می تواند هر چیزی باشد از کمک به همکاران خود در برقراری ارتباطی بهتر، تا ارائه راهی برای کمک به عملکرد مناسب تر شرکت. هر چه که باشد، مطمئن شوید که بیشتر از خود مشکل، به روی مراحلی که برای حل مشکل طی کرده اید، تمرکز داشته اید.
7-چقدر حقوق می خواهید:
درست نیست که در اولین مصاحبه در مورد حقوق صحبت کنید، مگر این که خود مصاحبه کننده موضوع را مطرح کند و یا شما را برای شغل مورد نظر انتخاب کنند. فرض کنید که شخص مصاحبه کننده این سوال را از شما بپرسد. صادقانه حقوق درخواستی خود را به او بگویید. نکته مهم در اینجاست که همیشه حدود را بگویید و نه یک عدد دقیق، و اطمینان حاصل کنید که شخص مصاحبه کننده می داند که شما آماده مذاکره کردن در این مورد هستید.
8-در پنج، ده، پانزده سال آینده خود را کجا می بینید:
به مصاحبه کننده این اجازه را بدهید که بداند شما امیدوارید تا موقعیتی را پیدا کنید که در آن همراه با شرکت و به عنوان یک شخص مستقل رشد کنید.
9-چه زمانی در شغل قبلی خود بیشترین حد رضایت را داشتید:
این سوال به مصاحبه کننده این فرصت را می دهد که شما را بشناسد و بداند که آیا با داشتن شغل مورد نظر راضی خواهید بود یا خیر. شما بایستی در مورد موضوعات مورد علاقه خود در شغل قبلی صحبت کنید، مواردی چون: کار کردن با مشتری، ارائه دادن استراتژی های بلند مدت، بازاریابی و... و بعد آن را به شغلی که خواهان آن هستید، مرتبط سازید. مثلاً بگویید: من همیشه ارتباط برقرار کردن با مشتریان را دوست داشتم، برای همین خیلی خوشحال شدم وقتی شنیدم این کار یکی از وظایف اولیه در این شغل است.
10-آیا از من سوال دارید: اگر به این سوال جواب منفی بدهید کمبود علاقه مندی، انگیزه و کنجکاوی در مورد شرکت را نشان می دهد. باید سوالاتی را آماده کرده باشید تا از مصاحبه کننده بپرسید. مزایا، برنامه کاری، وظایف شغلی، سیاست های شرکت و روال کار و اوقات تعطیلی، می توانند سوالات خوبی باشند اما از پرسیدن در مورد حقوق در این مرحله اجتناب کنید.
منبع: مجله موفقیت ، شماره 165
سلام ممنونم که به وبلاگ من سرزدی و نظر گذاشتی.
وبلاگ شما بسیار پربارتر از وبلاگ بندست!!!
بازم منو خوشحالم کن.
علی
مرسی ٬ مفید بود!